YHTEYDENOTTO
PALVELUT
NUOHOUS
ILMANVAIHTO
AJANKOHTAISTA
Nuohous on palonehkäisytoimintaa, joka sisältää erilaisten lämmityslaitteiden puhdistustoimenpiteitä, joissa niistä poistetaan käytössä kertynyt noki ja muu roska.

Säännöllinen tulisijojen nuohous lisää paloturvallisuutta ehkäisemällä nokipaloja. Nuohoustyön yhteydessä tarkkaillaan henkilö- ja paloturvallisuuteen vaikuttavia asioita. Puhtaassa tulisijassa hyötysuhde on hyvä ja palaminen puhtaampaa.

Pelastuslaissa velvoitetaan kiinteistön omistajia nuohouttamaan tulisijat ja hormit säännöllisesti. Säännöllinen tulisijojen tarkkailu on tärkeää palo- ja henkilöturvallisuuden kannalta. Yleisimmin nuohous suoritetaan kerran vuodessa. Siihen kuuluu muun muassa tulisijojen ja hormien savukanavien harjaus sekä noen poisto kanavista ja piipusta. Tuhkalle ja noelle tulee kiinteistössä olla kannellinen metallista valmistettu tuhka-astia.

Nuohoustyön suorittajalta vaaditaan Pelastuslaissa nuohoojan ammattitutkinto. Nuohooja huolehtii työllään kiinteistöjen paloturvallisuudesta ja energian säästöstä sekä ympäristön puhtaudesta.

Nuohouksen hinta on määritelty nuohousyksiköillä. Yksiköt on määritelty savuhormeihin ja useimpiin tulisijoihin. Vähimmäisyksikkömäärä on 45 yksikköä. Soittamalla saat tarkan hinnan!
COPYRIGHT © NUOHOOJAMIKA.FI 2024